‘Het zoutpad’ – Raynor Winn

Het Zoutpad

  19 oktober 2023

Het boek ‘Het zoutpad’ van de Engelse Raynor Winn is per ongeluk ontstaan: ze schreef het verhaal van de voettocht die ze maakte met haar man op, om te voorkomen dat hij alles zou vergeten door zijn geheugenziekte.

In 2013 verliezen Raynor Winn en haar echtgenoot Moth door een speculatieschandaal hun boerderij in Wales (die als B&B ook hun inkomstenbron is). Ook blijkt dat Moth een progressieve hersenziekte heeft. Hij zal langzaam maar zeker zijn geheugen en spraak verliezen, evenals de kracht om te bewegen. Met de moed der wanhoop nemen ze een impulsief besluit: ze gaan het eeuwenoude South West Coastal Path lopen, weg van alles en iedereen. Het is een tocht van duizend kilometer. Met twee rugzakken en een kleine tent beginnen ze hun wandeltocht door het oeroude, verweerde landschap van rotsen, kliffen, zee en lucht. En dan gebeurt het. Met elke stap, door iedere ontmoeting, en ondanks alle moeilijkheden die ze onderweg tegenkomen, verandert hun tocht verder in een bijzondere ontdekkingsreis. Een briljant verhaal dat verteld moet worden, over de menselijke kracht om vol te houden, en de ene voet voor de andere te zetten.

Zou u graag dit boek willen lezen, stuur dan een mailtje met uw adresgegevens naar steunpunt@uitvaartvereniging.org. Onder de inzendingen worden twee exemplaren verloot.

10 december 𝙒𝙚𝙧𝙚𝙡𝙙𝙇𝙞𝙘𝙝𝙩𝙟𝙚𝙨𝘿𝙖𝙜 – De dag van het overleden kind

Wereldwijd komen mensen bij elkaar, op de 2e zondag in december, om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan.Omdat we in verschillende tijdzones leven worden er die dag, ieder uur ergens op de wereld, kaarsen aangestoken voor overleden kinderen. Zo ontstaat een golf van licht die de aarde gedurende …

‘Het zoutpad’ – Raynor Winn Lees meer »